Maca proszek

Maca proszek

Opis preparatu – właściwości:

Maca jest jednoroczną, bądź dwuletnią rośliną zieloną, która rośnie w Peru i Boliwii. Znana głównie, jako Maca Peruwiańska. Maca lubi nieurodzajną glebę i niskie temperatury. Rośnie w górach. Wyglądem przypomina buraka lub pietruszkę, zwykle ma kremowe korzenie, ale występują też w kolorze różowym, czerwonym czy fioletowym. Maca uprawiana jest szczególnie ze względu na korzeń, który posiada niezwykłe właściwości, ale jest również wykorzystywana w kuchni. Roślina ta znana jest już od wieków. Indianie stosowali ją na dodanie sobie energii, poprawę libido oraz przedłużenie życia. Maca jest kuzynką znanego żeń-szenia i imbiru. Maca jest bogata w wysokiej jakości węglowodany, które dostarczają energii i łatwo przyswajalnego białka, ważnego przede wszystkim dla osób uprawiających sport oraz błonnik, odpowiedzialny m.in. za prawidłową pracę jelit.


Stosowanie:

Zaleca się najlepiej spożywać 5 gram dziennie, rano (1 czubata miarka). Przyjmować w trakcie posiłku. Produkt można wymieszać z jogurtem , ulubionym napojem itp. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.